Osnove vjerovanja

Riječ Božja – Biblija

Vjerujemo da je Sveto Pismo – Biblija i Staroga i Novoga zavjeta nadahnuta Riječ Božja.  Biblija nije kao i svaka druga knjiga – jedino je Ona: nadahnuta, nepogrešiva, vjerodostojna, mjerodavna, vječna, dostatna, i autoritativna Božja objava samoga sebe palom čovjeku.

Sama Biblija tvrdi da je ona Riječ Božja.  Njen autor je Bog a ne čovjek.  Ona je Knjiga nad knjigama, koja bolje stoji nego nebo i zemlja.

Centralna jezgra Svetoga Pisma je Isus Krist – Mesija – Spasitelj svijeta.   (2.Tim.3:16-17; 1.Pt.1:10-12; 2.Pt.1:20-21; Heb.4:12; Ps.119:11,89; Mt.5:18; Lk. 4:4; Lk.16:17; Iv.17:17; Izr.30:5).

Jedino nam Biblija predstavlja potpuno otkrivenje Božje volje za spasenje palog čovječanstva.

Jedino nam Ona daje odgovore na najvažnija čovjekova životna pitanja i jedino nam Ona otkriva: Tko je Bog i kakav je Bog?  Što Bog traži od čovjeka?  Što je grijeh?  Koje su posljedice grijeha?  Kako se osloboditi grijeha i na koji se način čovjek može spasiti?  Kako živjeti za Boga?  Gdje će čovjek dospjeti nakon smrti?  I na sva ostala čovjekova najvažnija životna pitanja jedino Ona – Biblija  ima potpune odgovore.