Osnove vjerovanja

Božansko iscjeljenje

Vjerujemo da Bog i danas iscjeljuje, čak i neizlječive bolesti, to jest one bolesti za koje liječnici još nemaju lijeka, jer Bogu ništa nije nemoguće.

Pravo na iscjeljenje imaju svi koji vjeruju, jer je Krist ispaštao na Golgoti i za naše bolesti (1.Pt.2:24; Mt.8:16-17; Iz.53:4).

Apostol Jakov nas upućuje kako liječiti u današnje vrijeme „Boluje li tko među vama?  Neka sebi dozove crkvene starješine!  Oni neka mole nad njim mažući ga uljem u ime Gospodnje, pa će molitva učinjena s vjerom spasiti bolesnika!  Gospodin će ga podići i ako je učinio grijehe, dobit će oproštenje. Prema tome… molite jedan za drugoga da ozdravite!  Mnogo može molitva pravednika ako je žarka“  Jak.5:14-16; Mk.6:13.

Kroz sva stoljeća, sve do apostolskih vremena, bilo je pojedinaca koji su imali vjere u Boga za iscjeljenje njihovih tijela i gdje god se pojavila Novozavjetna vjera, živa vjera, pojavila su se i Novozavjetna čudesa u imenu Isusa Krista.

Bog može, ali i ne mora iscijeliti bolesnika.  Može mu pomoći i olakšati bol (da je može lakše podnositi) i/ili iscijeliti ga u potpunosti, sve što čini, čini po svojoj svetoj milosti i ništa što se čovjeku dešava nije bez Njegovog znanja i van Njegove kontrole.

Vjerujemo u potpuno iscjeljenje.  Bog je taj koji iscjeljuje i oslobađa, ako je  iscjeljenje Božja volja i za bolesnika najbolje On će to sigurno učiniti, a ako to i ne učini, mi se nećemo razočarati – On i dalje ostaje naš spasitelj (2.Sam.22:2-3; Ps.68:20; Iz.12:2; 1.Tim.4:10).