Osnove vjerovanja

Blažena nada

Uskrsnuće samo Biblija obećava.  Uskrsnuće onih koji su usnuli u Kristu i Njihovo preobraženje, zajedno s onima koji su živi i ostanu do dolaska Gospodnjeg, je bliska i blagoslovljena nada Crkve (Rim.8:24-25; Tit.2:13; 1.Kor.15:51-52).

Kristov dolazak po svoju zaručnicu je naša blažena nada.  Kada Krist dođe po svoju zaručnicu „… najprije će uskrsnuti umrli u Kristu.  Zatim ćemo mi živi, mi preostali, biti skupa s njima odneseni u zrak na oblacima u susret Gospodinu.  I tako ćemo zauvijek biti s Gospodinom“ 1.Sol.4:16-17.

Nakon nevolje, On će se vratiti na zemlju kao Kralj kraljeva i Gospodar gospodara, zajedno sa svojim svetima koji će „…biti svećenici Božji i Kristovi i s njime će kraljevati tisuću godina.“ Otk.20:6.

Za tu nadu treba se pripremiti, spremiti, očistiti i biti gotov – pripravan, jer On nas je upozorio i rekao „Pazi! Dolazim uskoro i sa sobom nosim plaću da svakome platim prema njegovu djelu!“ Otk.22:12.  U tom trenutku spremnima i pripravnima će se oduševiti srca kada čuju Gospodnje riječi „uđi u radost gospodara svojega.“ Haleluja!

Riječ Božja predstavlja skori Kristov osobni dolazak prije tisućugodišnjeg kraljevstva.  Stoga, Kristova Crkva se priprema i pazi sama na sebe, bdije i moli svaki čas, da bi mogla „…umaći svemu onome što se ima dogoditi i održati se pred Sinom Čovječjim“ Lk.21:25-36, te kako bi bila među onima koji će biti „pozvani na Janjetovu svadbenu gozbu!“ Otk.19:9.

Ovo biblijsko stajalište nas opominje i potiče na svet život, te pruža maksimalan poticaj i molitvu za hitnost i revnost u evangelizaciji ne spašenih.