Kršćanski život

Smjernice istinskog kršćanskog života

Smjernice istinskog kršćanskog  života prvenstveno su namijenjene podučavanju novo obraćenika, ali i svim kršćanima kao podsjetnik praktičnih obveza i dužnosti svakodnevnog kršćanskog života.

Iako postoje mnoga različita mišljenja i kršćanski stavovi po pitanju i u smjeru kršćanskog života, ponašanja i vladanja, mi – Kristova pentekostna crkva smo ovim putem htjeli ponuditi biblijske smjernice za praktični kršćanski – Bogu ugodan – život.

Svjesni smo da se čovjekovi stavovi i mišljenja o kršćanskom životu, moralnoj čistoći i obvezama, osobnom integritetu, obiteljskim odgovornostima, kršćanskom ponašanju, modi, oblačenju i izgledu te socijalnim obvezama konstantno mijenjaju, ipak Riječ Božja, njena pravila i Božja volja za naš svakodnevni kršćanski život ostaju nepromijenjena.

Riječ Božja se nikada ne mijenja.  Od samoga početka Božja volja za čovjeka ostaje ista i nepromijenjena.  Iako se sve ostalo neprestano mijenja, Božja Riječ i Božja volja za čovjeka je ista jučer, danas i zauvijek će ostati ista.

Da bi čovjek ugodio Bogu i bio mu na ugodan miris, on se mora pokoriti Božjoj volji, to jest Njegovoj volji koja je zapisana u Svetom Pismu – Bibliji i primijeniti Božje smjernice – Njegovu volju – kroz svoj praktični, svakodnevni kršćanski život, život po Božjoj volji.