Biblijske istine

O Bibliji – Uvod

Biblija ili Sveto Pismo jest zbirka knjiga koju kršćani i Hebreji svaki na svoj način, smatraju svetom i normativnom.  Kršćani je proučavaju kao svoju normativnu knjigu u kojoj nalaze riječ Božju.

Riječ Božja se ne mijenja. Ona je uvijek ista, ali mi se mijenjamo i stanje, u kojem se nalazimo se mijenja. Savjet, vodstvo, utjehu ili blagoslov primamo iz tog, Bogom nadahnutog Pisma, upravo onda kada nam je potrebno. To nam je još jedan znak da je Bog, autor Pisma, živ. On vidi našu potrebu i odgovara na način koji možemo razumjeti.

Što dublje prodiremo u njene dubine, sve više nas oduševljava i privlači. Kroz nju nam se otkriva sva dubina Božje ljubavi za svakog čovjeka. U njoj možemo pročitati što nam Bog želi dati, ali isto tako i detaljne upute što trebamo učiniti da bismo to primili. Upute za život kakav Gospodin želi da živimo, kratke su, jasne i primjerima potkrijepljene. Zaista, samo je Bogu moguće biti tako temeljit, sveobuhvatan, a uz to svakom razumljiv!

To je zanimljiva knjiga koju uz ispravan pristup možemo s napetošću čitati od korica do korica, a da nam ne dosadi. Ona može zadovoljiti našu znatiželju za znanjem od postanka svijeta i prvog čovjeka na zemlji, do kraja svijeta kojeg i kakvog mi poznajemo. Uvodi nas u novo, tisućljetno, Kristovo kraljevstvo na zemlji. Na kraju, ona nas ne ostavlja bez nade, već otvara vidik u novu, obećanu i još neviđenu vječnost.

Pripremili: Heda Domitrović