Pojam obraćenja

Što čovjek dobiva obraćenjem?

Čovjek u samom trenutku obraćenja postaje dio Božje porodice, kao što apostol Ivan kaže: „sada smo djeca Božja“ 1.Iv.3:2.

U trenutku obraćenja Bog daje novi život: „život vječni i taj je život u Njegovu Sinu.  Tko ima Sina, ima život.“ 1.Iv.5:11-12.

Čovjeku se pruža prilika da prihvati život i blagoslove koje je Bog namijenio za svakog čov-jeka već na ovoj zemlji, uz uvjet da se obrati k Njemu i čvrsto drži Njega i Njegove svete Riječi.  Iz toga proizlazi kako jedino obraćen čovjek ima pravo na Božji mir , blagoslov i život vječni.

Obraćenom, čovjeku Bog pomaže u svakodnevnom životu.  Bog mu daje obećanje da neće dopustiti više tereta kroz njegov svakodnevni život, nego što ga on sam može nositi.

Čovjek koji se obratio i doživio oslobođenje od grijeh, obraćenje i spasenje, ima smisao života, neopisivi i trajni mir, ljubav, radost, sigurnost neba i vječni život.

Obraćenjem čovjek dobiva novi status i novi položaj pred Bogom; novu narav i priliku da živi po Božjoj svetoj Riječi i Njegovoj svetoj volji.

Jedino obraćen čovjek – čovjek po Božjem srcu može imati vječnu sigurnost, nadu i utjehu.