Kršćanski život, Početna

Obitelj i dom

Uspješan i blagoslovljen brak

Blagoslovljen je brak, prije svega, onaj brak koji je što više zasnovan na biblijskim načelima. U osnovnim crtama želim ocrtati dva osnovna načela takvoga braka.

Biblija jasno razotkriva činjenicu, suprotno mnogim modernističkim humanističkim pseudoznanstvenim učenjima, da su suprug odnosno otac kao muškarac i supruga odnosno majka kao žena dvije bitno različite jedinke. Božja je namjera da oni budu jedno. Bogatstvo tog bračnog jedinstva upravo je u njihovoj različitosti.

Uloga oca i majke i njihov utjecaj

Dom i obitelj pojmovi su koji u modernom svijetu sve više gube svoj sjaj. Domovi se pretvaraju u velebna moderna zdanja koja nemaju svoje unutarnje topline (ne toplinu izvora toplinske energije, nego toplinu ljubavi). Obitelj postupno gubi svoju izvornu funkciju kolijevke življenja. Roditelji su za djecu počesto samo jaram koji oni nastoje što prije maknuti s svog vrata. Veze roditelja i djece sve se više temelje na materijalnoj ovisnosti. Dom i obitelj postaju samo odskočna daska egzistencije.

Kako približiti dijete Kristu?

Prije no što odgovorim na ovo pitanje, postavit ću dva pretpitanja radi boljeg razumijevanja suštine zadatka koji smo si postavili ili koji si želimo postaviti:

1) Što znači izraz „približiti dijete Kristu“?

2) Želim li ja uopće da se moje dijete približi Kristu?

Dijete približiti Kristu svakako znači…

Za daljnje proučavanje možete pročitati smjernice istinskog kršćanskog života