Članci

On je uskrsnuo!

 

O uskrsnuću našega Gospodina moglo bi se govoriti i govoriti, a ipak nikada izreći sve ono što ono zapravo znači za ljude sada i u vječnosti. Da nije bilo rođenja i smrti, ne bi bilo niti uskrsnuća, koje je potvrda da je Bog Otac prihvatio žrtvu svog jedinog Sina, Isusa Krista.

Isus je uskrsnuo, a Pismo kaže da ćemo i mi uskrsnuti s Njim.
Ja vjerujem Božjoj riječi i svemu što ona kaže. Zato jer vjerujem, nastojim izvršavati ono što Bog kroz nju, od nas traži. Vjerujem da sam nakon pokajanja i odluke promjene mog načina života, oprana Kristovom krvlju i nanovo rođena.

Vjerujem da ću vođena Svetim Duhom moći do kraja mog životnog puta ostati vjerna obećanju dobre savjesti koje sam dala Gospodinu, krsteći se u ime: Oca, Sina i Duha Svetoga.

Iz osobnog iskustva znadem da je blagoslovljeno biti sigurna da sam spašeno dijete Božje. Isto tako znadem da sam pod Njegovim okriljem, te da mogu sav svoj duhovni teret, ali bolesti, brige i nevolje, Njemu predati, jer On svojom milošću i ljubavlju, brine za mene.

To su činjenice koje nisam samo čula u propovijedima ili čitala u Svetom pismu, već sam ih i sama stvarno doživjela.

Tako razmišljajući, svakog dana zahvaljujem Bogu što je Isus Krist uskrsnuo i tako me oprao i oslobodio tereta grijeha. Mogu ga slaviti i veličati jer uživam svu dobrobit vjere.

Taj dan uskrsnuća, koji se je dogodio prije mnogo više od dvije tisuće godina, još i danas je uzrok moje radosti. Kako bih ga onda mogla zaboraviti? Uskrs je činjenica i ne samo da je dobro, već je i potreba sjećati se tog dana. Ono što me zaprepašćuje je u što su ljudi koji se nazivaju kršćanima, pretvorili taj dan. To što se u naše doba zove Uskrs, nema nikakve sličnosti s iskrenim sjećanjem na Isusovo uskrsnuće i njegov značaj. Osjećam da se na ovaj način izvrgavaju ruglu sve vrijednosti Isusove žrtve. Uskrsnuće nije samo dan, ono ima beskrajnu vrijednost za sadašnji i vječni život. Onima koji nose Isusa u srcu, stvarno želim: Blagoslovljen Uskrs!

Heda Domitrović