Video

Nezapaljiv I. i II. dio

Brak je sveta ustanova ustanovljena od Boga, i kao takva je namijenjena da traje cijeli život.

Caleb Holt (Kirk Cameron) radi kao profesionalni vatrogasac i čvrsto se drži osnovnog pravila vatrogasaca: “nikad ne ostavljaj svog partnera, posebno ne usred vatre”. Međutim, Calebova situacija kod kuće je potpuno druga priča – njegov sedmogodišnji brak sa Catherine (Erin Bethea) je pred raspadom, a situacija svakim susretom izgleda sve gora.

Ovaj izvanredan film realno prikazuje koliko je teško vratiti međusobno povjerenje i zajedništvo jednom kada se brak počne urušavati. Tko god je pokušao pomoći u takvoj situaciji sigurno se osjetio kao neutemeljeni optimist. Dubina grijeha i međusobne povrede je daleko veća nego što se to može vidjeti na socijalno dostupnoj površini, što mi kao prijatelji i poznanici imamo prilike vidjeti. A može li se slična stvar možda desiti i nama koji smo samo promatrači nevolje bližnjih?

Nezapaljiv – I. dio

Nezapaljiv – II. dio

 

Ljubav nema temelja u osjećajima, već u odluci da ćemo voljeti…

Malo je filmova koji kao ovaj, bez uljepšavanja prikazuju svu težinu povratka na pravi put, i kako je; koliko god jako motivirana, ljudska snaga brzo potrošna. Truditi se bez vidljivog napretka je neprijatelj svakog nastojanja i ubrzano dovodi do same biti pitanja – zašto se uopće trudimo?

Naći razlog za ustrajati može samo iracionalna sila, nevidljiva, a opet toliko jako manifestirana u našem svemiru – bezuvjetna Kristova ljubav nadilazi sve prepreke, i za razliku od toliko drugih ljudskih nastojanja, donosi promjenu na daleko bolje. Ako zaista nešto hoćemo napraviti, moramo se osloniti na izvor svega dobroga.

Isus je rekao: “Bez mene ne možete ništa učiniti” (Ivan 15:5). Samo ako ostanemo u Isusu možemo donijeti mnogo roda, ali kako to obično mi doživljavamo – da dok čekamo odgovor na molitvu, da nam to izgleda kao da Bog ništa ne radi, ili čak da se urotio protiv nas. Međutim, taj put na kraju ipak donosi pravi rod, koji ostaje duboko urezan u svako srce koje je zatražilo Njegovu intervenciju. Nevjeran se čudi što mi to uopće vjerujemo, dok mi vjerni nosimo ogromnu potvrdu Božanske prisutnosti.

Misliš li da si jak? Promisli ponovo… Svakodnevni život je pun izazova i stvari koje uzimamo zdravo za gotovo i lako nam mogu promaknuti ispod pažnje. Apostol Pavao je ostavio ovo upozorenje: “Tko dakle misli da stoji, neka pazi da ne padne” (1. Korinćanima 10:12).