Svjedočanstva

Brat Božo svjedoči

Ne u svojstvu pastora crkve, već brat u vjeri koji prolazi kroz teško stanje iskušenja, brat Božo priča:

”Čovjek nikada ne zna kada će ga zadesiti kušnja, ali kao dugogodišnji vjernik imao sam prilike vidjeti mnoge kršćane kako pokleknu kada dožive teži udarac.

Nekada su to egzistencijalne poteškoće iz kojih ne vide izlaza ili pak osobna bolest. Ipak mislim da je najteže kada doživiš da je u smrtnoj opasnosti ono biće koje najviše voliš na ovom svijetu. Teško se je u tom trenutku sabrati i sjetiti se što je najpreće za učiniti.

Uvjerio sam se da vjernik koji je život svoj provodio na temelju Božje riječi i kojem je Gospodin na prvom mjestu, može biti siguran da će mu u trenutku kada sam ne može ni misliti, a kamoli donositi odluke, sam Gospod pomoći.

Tako se i meni dogodilo. Gospod mi je poslao braću u najtežem trenutku, a s njima utjehu, molitvu i pomoć.

Božja riječ kaže da trebamo ljubiti jedni druge, a to se posebno odnosi na suprugu, jer kako Pismo kaže, mi smo jedno tijelo.

Naš se cijeli bračni život  odvijao i gradio s mnogo ljubavi. Moja supruga Ankica bila mi je pomoćnica u svemu, a to znači u duhovnom životu i u tjelesnom radu. Njezina mi se pomoć činila neophodnom i mislio sam da se ne bih mogao snaći bez nje, a sada sam morao gledati kako bespomoćno leži u krevetu sa zebnjom u srcu hoću li je zauvijek izgubiti.

Moram priznati da mi je u tim trenucima tijelo klonulo, ali je moj duh u Gospodu našao oslonac.

Mogu svakome sa sigurnošću preporučiti da se uvijek, a to znači u dobru čvrsto drži za Gospoda, jer će Gospod biti uz njega kada naiđu kušnje.

Hvala Gospodinu što je Ankicu proveo kroz sve te smrtne opasnosti i što je i danas ona moja duhovna podrška, a željno čekamo i molimo, nas dvoje, ali i s braćom i cijelom Zajednicom za njezin potpuni oporavak da može doći u Zajednicu i tamo moliti zajedno s nama. Za sve hvala Gospodu!